Romana English Francaise
Evenimente
Evenimente

Expozitie "Podoabe stravechi" si sesiune de comunicari stiintifice

Muzeul Județean Buzău organizează în perioada 16-18 noiembrie 2017, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate.

Programul sesiunii include 40 de comunicări susținute de specialiști din România și Republica Moldova, reunite în cadrul a două secțiuni:
I. Preistoria Carpaţilor de Curbură şi a zonelor învecinate;
II. Habitat şi morminte în epoca fierului (sec. XII a. Chr. – I p. Chr.)

Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc joi, 16 noiembrie 2017, ora 12.00, în sala de conferințe a Muzeului Județean Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu, Nr. 50.

În cadrul deschiderii vor avea loc mai multe activități:

- Cârlomănești 50. Jumătate de secol de cercetare arheologică. Vor fi relatate principalele etape și descoperiri din situl arheologic de la Cârlomănești, comuna Vernești, județul Buzău, precum și colectivul de specialiști care au efectuat cercetările arheologice pe parcursul celor 50 de ani.

- Ion Motzoi-Chicideanu. O viață dedicată arheologiei. Va fi evocată memoria arheologului și cercetătorului Ion Motzoi-Chicideanu dispărut recent dintre noi, care a avut o fructuoasă colaborare cu Muzeul Județean Buzău dea lungul a mai bine de 40 de ani.

- Lansare de carte: Alin Frînculeasa, Angela Simalcsik, Bianca Preda, Daniel Garvăn, Smeeni – Movila Mare: monografia unui sit arheologic regăsit, Ed. Cetatea de Scaun, 2017

- Cârlomănești 50 - Expoziție foto-documentară.

În continuare, la ora 13.30 va avea loc vernisarea expoziției temporare Podoabe străvechi. Organizată în colaborare cu Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" Bucureşti, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean Teleorman, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, Olteniţa, Muzeul Brăilei "Carol I", Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sfântu Gheorghe, xpoziția reuneşte obiecte de podoabă specifice perioadei cuprinse între neoliticul timpuriu şi începutul epocii bronzului, descoperite în principal în aşezări şi morminte din zona de sud-est a României. Printre obiectele expuse se numără brățări din scoică, pandantive de lut sau din defense de mistreţ, plăci de centură, colierele din perle de scoică, malahit, lut sau piatră, ace de podoabă, inele de buclă.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2017 - 4 februarie 2018, prețul unui bilet fiind de: 4 lei/persoana, respectiv 2 lei/persoană în grup. Pentru elevi și studenți prețul este de 1 leu/persoană individual și/sau în grup.


16.11.2017

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.