Romana English Francaise
Evenimente

Expoziție de reptile vii "Top 10 ucigași cu sânge rece"

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, în colaborare cu SC Exotic Land SRL București, organizează expoziția temporară de reptile vii Top 10 ucigași cu sânge rece. În cadrul acestei expoziții vizitatorii au ocazia să vadă șerpi precum taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriașă africană, anaconda, șarpele cu clopoței, cobra scuipătoare dar și tarantule.

Expoziția reprezintă cea mai mare colecție de gen din țară și conține exemplare din peste 70 de specii, printre care și unii dintre cei mai veninoși șerpi din lume.

Fascinația sau teama de reptile a făcut ca șarpele să devină omniprezent în mitologia de pe tot mapamondul. Personificare a antieroului, personaj negativ de natură să inspire frică, asociat vicleniei ori graniței sensibile dintre lumea celor vii și lumea celor morți, șarpele apare încă din Antichitate în scriere și artă parietală. Summerienii, akkadienii, hitiții, egiptenii, fenicienii, grecii, romanii și nu numai cunosc prezența șarpelui în artă și cultură. Amintim aici mai ales steagul purtat în luptă de către daci, stindard format din cap de lup și corp de șarpe. De asemenea prezența dragonului, asociat tot fenomenului reptilian, este semnificativă în cultura medievală europeană.

Cu speranța că v-am trezit interesul, vă invităm să vedeți pe viu unele dintre cele mai interesante specii de reptile din lume. Acestea vor fi găzduite timp de o lună, între 23 septembrie și 24 octombrie 2016 (cu posibilitatea de prelungire până pe 30 octombrie), în holul de la etajul I al Muzeului Județean Buzău.

Programul de vizitare este următorul:

  • De marți până duminică
    • - între orele 10.00-18.00 (23-30 septembrie 2016)
    • - între orele 09.00-17.00 (01-24 octombrie 2016)
  • Lunea este ÎNCHIS.

Prețul unui bilet este de 8 lei/adult și 5 lei/copil.


23.09.2016

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.