Romana English Francaise
Evenimente
Evenimente

Expozitie cu tractoare de epoca

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, în colaborare cu Muzeul Naţional al Agriculturii din Slobozia va expune 4 tractoare de epocă, în perioada 15-16 octombrie 2016, în Piața Dacia. Piesele fac parte din colecţia Muzeului Naţional al Agriculturii şi au fost produse în SUA (1921, 1923), Anglia (1938) şi Ungaria (1935-1940).

În timpul Primului Război Mondial, fermele britanice, americane şi nu numai s-au confruntat cu o lipsă acută a forţei de muncă şi a animalelor de tracţiune, transferate pe fronturile lumii. În acest context, pentru susţinerea efortului de război şi producerea de provizii alimentare, a crescut importanţa utilizării tractorului cu motor de tracţiune pe motorină, vânzările firmelor producătoare înregistrând creşteri spectaculoase.

Expoziţia este organizată în cadrul evenimentului Târgul ”Toamna Buzoiană”, ediția a XI-a şi poate fi vizitată de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00-19.00.


15.10.2016

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.