Romana English Francaise
Evenimente
Evenimente

Muzeul Județean Buzău vrea să cumpere timpul buzoienilor

Proiectul Muzeului Județean Buzău Carte de dat, carte de luat, demarat pe 23 iulie, se apropie de finalul stabilit pentru data de 1 octombrie 2016.
Este a doua oară după cea mai mare horă a unirii jucată vreodată la Buzău când instituția noastră lansează o provocare de o asemenea amploare, menită să incite spiritul civic al buzoienilor. Se întâmplă foarte rar ca o instituție publică să antreneze într-un proiect, ca parteneri cu implicare directă, toți locuitorii orașului. A fost unul dintre puținele proiecte culturale al cărui regulament, oricum și deliberat minimal, s-a bazat pe respectarea principiului liberului arbitru. Chiar dacă ne-am confruntat cu suișuri și coborâșuri am urmărit ca demersul nostru să se constituie într-o radiografie cât mai fidelă a spiritului civic solidar și de ce nu, a demnității practicării actului de cultură din perspectiva sa socială.
Ce s-a obținut?
în primul rând o întrebare: dacă suntem pregătiți ca spirit civic să beneficiem și să gestionăm un asemenea proiect în lipsa oricăror măsuri coercitive. Dacă ne putem situa ca buzoieni la înălțimea comportamentului altor cetățeni din orașe așa zis mult mai civilizate unde s-au desfășurat proiecte asemănătoare.
în al doilea rând o atitudine reprezentând de altfel obiectivul primordial al proiectului nostru. Această atitudine a însemnat o dezmorțire a spiritului civic concretizată prin cele aproximativ 1000 de cărți donate muzeului pentru ca acest proiect să poată continua.
Pentru toți cei care au demonstrat că buzoienii merită un asemenea proiect, pentru aceia dintre noi care au transformat spiritul civic și demnitatea din noțiuni aparent abstracte, în valori măsurabile, lansăm o provocare inedită. Vineri, 30 septembrie, orele 13.30, în curtea Liceului Pedagogic Spiru Haret, Muzeul Județean Buzău ca inițiator al proiectului Carte de dat, carte de luat, împreună cu partenerii implicați în derularea acestuia Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău și Liceului Pedagogic Spiru Haret, vă vor propune să le vindeți puțin din timpul vostru. Da, ați înțeles bine, Muzeul Județean Buzău vrea să vă cumpere timpul. Cum?
Toți cei prezenți vor primi o carte cu sigla proiectului pe care dacă o vor returna muzeului, după ce o vor citi, noi le vom asigura liberul acces la toate expozițiile noastre.
Vom fi foarte fericiți și câștigați să vă cumpărăm timpul pe care îl veți aloca cititului și vă asigurăm că veți fi mândri să redescoperiți un muzeu cu o prezentare modernă și interactivă a tuturor colecțiilor sale.
Vă așteptăm cu drag!

30.09.2016

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.