Romana English Francaise
Stiri

Noaptea Muzeelor

Cu ocazia evenimentului internaţional Noaptea Muzeelor, Muzeul Judeţean Buzău, instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Buzău, propune spre vizitare expoziţia temporară 9 obiecte, 9 poveşti, care se doreşte o avanpremieră a expoziţiei de bază a muzeului.

Ca urmare a proiectului de reabilitare sediului instituţiei, în perioada 2010-2014 patrimoniul Muzeului Judeţean Buzău a fost prezentat publicului doar prin intermediul unor expoziţii temporare. Acum, după revenirea în clădirea care a primit o nouă faţă, dorim să punem în practică un nou concept expoziţional.

În acest context, expoziţia 9 obiecte, 9 poveşti îmbracă forma unui studiu de impact, prezentând publicului ideile directoare ale viitoarei expoziţii de bază prin intermediul unor bunuri de patrimoniu semnificative pentru fiecare dintre segmentele expoziţionale. Totodată, vor fi prezentate filme documentare care vor crea atmosfera necesară pentru a oferi vizitatorilor experienţa unei incursiuni în istorie.

Tot în Noaptea Muzeelor se va organiza şi activitatea intitulată O noapte la muzeu. Un grup de elevi (vârsta 14-18 ani) vor fi invitaţi să petreacă o noapte în interiorul sediului renovat al clădirii, în condiţii de camping, sub supravegherea şi coordonarea organizatorilor. Participanţii la acest program vor avea acces la toate activităţile organizate de către Muzeul Judeţean Buzău în cadrul evenimentului amintit.

Expoziţia 9 obiecte, 9 poveşti va putea fi vizitată în zilele de 16 şi 17 mai 2015, între orele 20.00 – 03.00.

Intrarea este liberă.


30.04.2015

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.