Romana English Francaise
Obiective turistice in Judetul Buzau
Manastirea Poiana Marului, cu Biserica `Tuturor Sfintilor`, Bisoca

Manastirea Poiana Marului, cu Biserica `Tuturor Sfintilor`, Bisoca
A fost ctitorita in 1730-1733, insa biserica de lemn a ars in 1771 si a fost refacuta intre 1781 si 1784. La Poiana Marului poposea si Alexandru Vlahuta care descrie frumusetea acestor locuri: `Aici la capatul Bisocii e Schitul Poiana Marului, ascuns in mijlocul padurii ce imbraca pana jos malul drept al Ramnicului`. Manastirea a fost un important monastic si cultural in secolul al XVIII-lea. Cuviosul VASILE a ridicat pe cheltuiala domnitorului Constantin Mavrocordat asezamantul Monahal de la Poiana Marului si a reinfiintat manastirile de la Ratesti (1760) si de la Ciolanu (1764-1767). Sfantul Vasile de la Poiana Marului (n. 1692-d. 25 aprilie 1767) este primul sfant canonizat de Episcopia Buzaului, pe 6 octombrie 2003, fiind sarbatorit pe 25 aprilie, ziua cand a plecat la Domnul.


Biserica `Adormirea Maicii Domnului si Sfantului Nicolae`, Topliceni - Draghesti

Biserica `Adormirea Maicii Domnului si Sfantului Nicolae`, Topliceni - Draghesti
Potrivit Pisaniei, biserica a fost edificata in anul 1747, de Nicolae Dedulescu, vistiernicul domnitorului CONSTANTIN MAVROCORDAT. Biserica actuala a fost construita pe locul altor doua biserici mai vechi, din piatra. in amintirea acestora, a fost preluat si hramul, astfel ca biserica actuala are doua hramuri. Pictura Sfantul CRISTOFOR - Sfantul LUP se afla pe aceasta biserica. Legenda supune ca un tanar foarte atragator, care dorea sa ajunga in rai, s-a rugat la Dumnezeu sa il urateasca, pentru a nu fi ispitit de femei. Ascultandu-i ruga, Dumnezeu i-a facut fata de lup. Schimonosit in acest fel, nu a mai pacatuit si dorinta i s-a indeplinit.


Biserica `Inaltarea Domnului` (1704), Topliceni - Babeni

Biserica `Inaltarea Domnului` (1704), Topliceni - Babeni
Biserica `Inaltarea Domnului` (1704) a fostului Schit Babeni.
Ctitori Negoita Dedulescu, Nectarie Arhimandritul, Preda, Radu Dedulescu, Dedu, Chira, CONSTANTIN VOIEVOD BRaNCOVEANU si MARIA DOAMNA. Aici era un punct de observatie a Văii Râmnicului, iar Biserica si schitul asigurau, prin tainitele lor, depozitarea valorilor in siguranta in caz de pericol.


Biserica `Pogorarea Sfantului Duh` (1791), Topliceni - Dedulesti

Biserica `Pogorarea Sfantului Duh` (1791), Topliceni - Dedulesti
Din fostul ansamblu monahal se mai pastreaza acum doar biserica avand hramul `Pogorarea Sfantului Duh`, pe marginea unei terase superioare de pe malul drept al raului Ramnicu Sarat. Potrivit pisaniei puse la intrarea in biserica, a fost zidita in 1620. Vechimea asezamantului bisericesc este mult mai mare, dovada fiind si urmele unei biserici mai vechi, langa cea actuala.


Biserica `Sfantul Ioan Damaschin`, Topliceni sat Posta

Biserica `Sfantul Ioan Damaschin`, Topliceni sat Posta
Simbol inconfundabil, punct de reper si de referinta al satului Posta, ruinele fostei Manastiri Domiresti au atras si inca atrag cercetatori si vizitatori romani si straini, pentru a admira si intelege mai bine misterele legate de aceste ziduri ce cuceresc cu totul prin silueta lor deosebita, intr-un cadru perfect, la trecerea domoala dintre ses spre dealuri. Constituie un monument istoric si de arhitectura datand din 1709.


Motocrosul de la Izvoranu

Motocrosul de la Izvoranu
Este un raliu cu traditie in lumea pasionatilor de motociclism, raliu ce se desfasoara pe o pista omologata de 2.000 m.


Manastirea Ciolanu (secolul al xiv-lea)

Manastirea Ciolanu (secolul al xiv-lea)
Manastirea are doua biserici. Cea hramul “Sf. Gheorghe”, despre care legenda spune ca a fost construita de Doamna Neaga, sotia lui Mihnea Turcitul, la 1590. A doua biserica are hramul `Sfintii Petru si Pavel` si a fost construita de Chesarie, Episcopul Buzaului, in 1828. Pe catapeteasma se gasesc trei tablouri pictate de Gheorghe Tattarescu.


Manastirea Bradu (secolul al xiv-lea)

Manastirea Bradu (secolul al xiv-lea)
A fost construita de Familia Badeanu Mihalcescu Candescu si apoi refacuta de Doamna Neaga, sotia lui Mihnea Turcitul (intre 1577-1583 si 1585-1591), de aceea fiind cunoscuta drept „Manastirea Doamnei Neaga”. in 1640-1641, Radu Candescu o inconjoara cu ziduri de cetate. CONSTANTIN BRÂNCOVEANU a locuit aici in mai multe randuri si tot de aici a plecat Mihai Viteazul pe Valea Buzaului, ulterior castigand batalia de la selimbar si realizand unirea tarii Romanesti cu Transilvania si apoi cu Moldova.


   1     2      3      4      5     »

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.