Romana English Francaise
Obiective turistice in Judetul Buzau
Tabara de sculptura in aer liber de la Magura

Tabara de sculptura in aer liber de la Magura
Constituita intre 1970 si 1985, este un exceptional muzeu in aer liber, situat pe o suprafata de cateva hectare, in zona adiacenta Manastirii Ciolanu, fiind cea mai mare din tara si una din cele mai mari din lume. Pe pajiste se afla 256 de lucrari din piatra, rezultatul a 16 editii a cate 16 lucrari, reprezentand cele 16 secole de atestare documentara a municipiului Buzau (376 – 1976), de la martirizarea sfantului Sava de la Buzau (Sava Gotul), la 12 aprilie 372, zi marcata in calendarul crestin ortodox prin cruce rosie.


Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru

Asezarile rupestre de la Alunis - Colti - Bozioru
Asezarile rupestre de la Alunis in muntii Buzaului (mileniul V i.Hr. - sec. XVIII) se gaseste cea mai mare concentrare de schituri si locuinte monahale din spatiul romanesc. in zona Alunis - Nucu - Fisici - Ruginoasa, aflate pe raza comunelor Colti, Bozioru, Braesti, precum si in localitatile Cozieni, Catina si Pietroasele au fost descoperite numeroase asezari rupestre, locuite din preistorie, altele folosite drept chilii de sihastri sau amenajate ca lacasuri de cult crestin.


Masa lui Bucur sau masa ciobanului Bucur, Plesi - Bisoca

Masa lui Bucur sau masa ciobanului Bucur, Plesi - Bisoca
Se afla la 1.000 m altitudine si are 150 de tone. Vorba spune ca de aici a plecat ciobanul Bucur, cel care a infiintat orasul Bucuresti, azi capitala Romaniei.


Lucrarile `Rugaciune` si `Bustul Stanescu` -  Constantin Brancusi

Lucrarile `Rugaciune` si `Bustul Stanescu` - Constantin Brancusi
Au fost comandate de catre Eliza Seceleanu in 1907, indurerata de moartea sotului, Petre Stanescu. in 1914, Brancusi vine la Buzau, locuieste pe strada Pacii nr. 27 si instaleaza in Cimirul `Dumbrava` cele doua lucrari pe un soclu de piatra de Magura. Au fost preluate ulterior la Muzeul de Arta al Romaniei, in 1958 “Rugaciune` si in 1973 bustul `Petre Stanescu`. in locul lor au fost instalate copii din bronz.


Complexul Brancovenesc, Ramnicu Sarat

Complexul Brancovenesc, Ramnicu Sarat
Ctitor domnitorul Constantin Brancoveanu si spatarul Mihai Cantacuzino. Manastirea Ramnicu Sarat - azi Complexul Ramnicu Sarat - cuprinde biserica, palatul domnesc, chiliile, staretia inconjurate cu ziduri groase si inalte.


Manzalesti - monumentul natural Grunj

Manzalesti - monumentul natural Grunj
Se gaseste la confluenta raurilor Slanic cu Jgheab si ocupa o suprafata de 0,0025 ha. Este format din tuf vulcanic, marne albe cineritice.


Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor
Se gaseste in muntii Siriului, la baza culmilor Malaia si Bocarnea. Aici vulturii isi invata puii sa zboare si sa bea apa din lac pentru a ramane tineri. in jurul varstei de 50 de ani, cand ii lasa puterile puterile, vulturii adesea indeplinesc ritualul `moarte vultureasca`: se ridica in inaltul cerului si se indreapta cu o viteza ametitoare spre o stanca aflata in zona lacului... iar corpul lor cade la baza stancii.
De aici s-a nascut si vorba: `Decat 500 de ani cioara, mai bine 50 de ani vultur`.


Focul viu de la terca - Lopatari

Focul viu de la terca - Lopatari
Cunoscut si cu denumirea de `focul nestins`, Focul viu este un fenomen natural, generat de o emanatie perpetua de gaze naturale din pamant, care se aprind de la razele solare. Efectul este un fenomen spectaculos si mai ales o priveliste deosebita, multi turisti declarand ca magia aparte a locului ii mobilizeaza sa revina an dupa an. Fenomenul `focul viu` se intinde pe o suprafata de 25 mp si arde cu o flacara de 1,5 m inaltime, neincetat zi si noapte.


«     2      3      4     5     6     »

INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.