Romana English Francaise
Obiective turistice in Judetul Buzau
Vulcanii noroiosi

Vulcanii noroiosi
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunelor Berca si Scortoasa. Se intind pe o arie de 25,4 de hectare, au o inaltime de 6-7 m si se afla la o altitudine de 300-550 m. La Paclele Mici – Scortoasa se gasesc Vulcanii Noroiosi cei mai mari, fiind cel mai des vizitati de turistii veniti din intreaga lume.
Cunoscuti sub diferite denumiri, de `ferbatori`, `bolboroase`, `ochiuri de gloduri` sau `pacle`, vulcani noroiosi din judetul Buzau sunt unici in lume, desi exista si in alte tari astfel de formatiuni. Peisajul aproape selenar si speciile de plante rare, precum gardurarita, colilia, pirul stepic, iarba de sadina, ruscuta de primavara, saschiul, stejarul pufos, gorunul, scumpia, carpinita, mojdreanul, catina si liliacul, fac vulcanii noroiosi de la Berca si Scortoasa o atractie turistica unica in lume, din 1924 fiind declarati monument al naturii.
INFORMATII TURISTICE BUZAU
HORECA IN JUDETUL BUZAU
PROGRAM OPERATIONAL
ALTE INFORMATII

Regio.Initiativa Locala.Dezvoltare Regionala www.inforegio.ro
Investim in viitorul tau! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Continutul acestui material nu reperezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.